četvrtak, 10. travnja 2008.

Put u D.- Ravni kotari

Prijatelj i ja smo prespavali u autu. U zadnjem djelu Berlingo-a je bilo dovoljno mjesta da obojica spavamo na leđa i uspravljeni. Kako sam parkirao auto u rikvec, prvo što sam vidio vani je more. Bili smo na šljunćanoj obali koja nije strma. Auto se nalazio u malenoj borovoj šumici. Neki čovijek je u blizini nešto vadio iz mora.

U moru smo se umili i krenuli dalje na put prema jugoistoku. Na retrovizoru sam gledao kako se udaljavamo od te šumice. Ali smo prolazili pored grmlja brnista u cvatu. Prekrasno žutilo od cvjeća pratilo nas na putu kroz Ravne kotare.

Prvo smo skrenuli za Biograd na Moru. Moderniji gradić kojem na obali dominira marina za jahte. Dalje smo prolazili pored Vranskog jezera, a odmah nakon toga prolazili smo pored prekrasnog malog mjesta Drage, koji se smjestio u razgranatoj uvali mora. Ubrzo smo prolazili i raskrižje za mjesto Tisno i gradić na otoku Murter. Nisam skrenuo vidjeti... sad mi je žao.
No, uskoro smo stigli autom do gradića Vodice. Nismo stali autom da se prošetamo, već smo se provozali i to par đira po vodičkim ulićicama. Još je bilo rano ujutro pa nije bilo puno ljudi na ulicama. Ali ulićice su popločene starim bijelim kamenim pločama, za razliku od pulskih sivih ploča. Sve su stare kuće građene od kamena, koje odmah izgledaju čvršće i monumentalnije. A kada smo izlazili s autom iz centra gradića, ugledali smo fino uređeni park. park je travnati, sa puno šarenog cvjeća.
Izašavši iz ovog lijepog gradića prolazili smo most na rijeci Krka, iza kojeg se ulazi u grad Šibenik...

1 komentar:

Unknown kaže...

pusa iz vodica...i slazem se da su vodice predivne..steta sto niste izasli iz auta i upoznali nocni zivot vodica..a tek plaze...ali nema veze,drugi put cemo skupa festat!!!! cmok
p.s. slika je super!!!!!!!