ponedjeljak, 10. ožujka 2008.

Put u Dalmaciju- Istra

Prije nekih osam godina prijatelj i ja odlučili smo se za putovanje u Dalmaciju. Na put smo krenuli autom u mjescu svibnju. Cijelim putem nas je pratilo sunčano vrijeme, a što smo više odlazili na jug to su temperature bile više. Otišli smo skroz na jug Hrvatske, do mjesta Vitaljina blizu Oštrog rta, pored granice tada sa Jugoslavijom, danas sa Crnom Gorom.

Istru smo prolazili kroz Marčanu i Labin i zatim se penjali prema tunelu Učka. Stali smo na par minuta negdje u prirodi blizu akumulacijskog jezera Čepić. Može se prošetati preko brane do druge strane jezera. Posvuida cvijeće i grmlje. Ništa posebno, ali uvijek dobro dođe stanka u prirodi.

Prije ulaska u tunel Učku stali smo do Vranjske drage. To je stjenoviti kanjon podno Učke s Istarske strane. Stjene su okomite i sive boje. usred kanjona tu i tamo strše vitki kameni stupovi. Na podu leže usitnjeni oštri kamenčići. Kanjon je dubok oko 50m, dugačak oko kilometar. Zanimljivo je slušati kako se odbija buka kamiona i autobusa koji u blizini prolaze.

Krenuli smo dalje. Platili smo 11kn za prolaz kroz tunel i uputili se za Rijeku...

Nema komentara: