petak, 20. lipnja 2008.

Kamen na cesti

Jučer poslijepodne sam bio na nekom malom putovanju. Vozio sam se brzom cestom, Istarskim Ipsilonom umjerenom brzinom od 100 do 110 kmh. Uživao sam vozeči se jer promet nije bio gust, a u autu sam slušao Afričku glazbu.

Iza mene se približavao auto, nova crna Corsa. Ja sam se polako približavao sporijem kamionu. Prvi sam prelazio kamion, a crna Corsa nešto kasnije. Međutim, ovaj u Corsi mi je počeo nervozno blendati i uključio desni žmigavac. Iz prve sam mislio da me želi zaustaviti "presretač" jer sam na kratko vozio 120 kmh, a dozvoljeno je 100. I toliko mi je nervozno mahao taj tip iz auta, da sam gledao gdje da stanem. Ovo je ipak brza cesta puna zavoja. Zaustavili smo se na parkiralištu nakon par kilometara.

Iz auta je izlazio čovijek od kojih 30 do 35 godina sa oker kratkom majicom. Ja nisam izlazio iz auta, tek sam spustio prozor na pola.
-"Šta nisi vidio kamen na cesti!?" zaderao se on na mene.
-"Koji kamen?" i izlazio sam iz auta.
-"Jooooooj" dreknuo je on.

Spustili smo se da vidimo oštećenje na njegovom autu. Vidjelo se mrljica puknute boje na blatobranu koji se na tom mjestu malo i raspukao.
-"Vidiš koje je sad to sranje. A to je glanc novi auto i sad ga vozim na rent a car."
-"Pa, dobro. Onda ćemo tužiti održavanje ceste." to sam na sreću zbilja znao.

U trenutku kad sam mu to odgovorio, čovijek je zakolutao očima i potpuno je promijenio ton. nakon što je malo gledao oštećenje na autu, nazvao je nekog svog suradnika:
-"Slušaj... ma slušaj me sad... Sad je neka faca pokupila s autom kamen koji mi je odletio u auto. Ono, oštećenje je full. Baš se vidi da ga j... U k..cu totalno. Boja je dosta izgrebana..." Pretjerao je.

Zatim je nazvao svojeg direktora i s njim pričao jednim puno ležernijim glasom. Objasnio mu je cijelu situaciju, opet me nazvao "Nekom facom" na što mu ja nisam ništa rekao, jer sam ga se što prije htio rješiti. Direktor mu je rekao neka pusti sve i da je sve okej. Ali, kad ga je upitao za razmak, onda je skužio da mu je bolje da bježi, jer i nije bio baš neki razmak da bi se izbjegla ovakva situacija. Razmijenili smo si brojeve mobitela, rekli si samo ime, ali nikakve druge podatke nije on tražio. I otišao je.

Ali, meni smeta to što često ljudi nekoga proglase direktno krivim za nešto. Ovdje ja zbilja nisam ništa bio kriv, jer niti ovaj kamen nije bio veliki da sam ga lako mogao vidjeti, a na brzim cestama se jako često gleda u retrovizor. I na kraju krajeva, Šta on ima raditi iza mene 5 do 6 metara s autom koji je novi i kojega "jako" čuva?

2 komentara:

Anonimno kaže...

Pa nisi ni najmanje kriv. Kriv moze biti jedino on sto se nije pridrzavao razmaka ili odrzavanje ceste - to si sam zakljucio...

Anonimno kaže...

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)