četvrtak, 21. veljače 2008.

U Piramidi

Sinoć sam na televiziji gledao Piramidu, ali samo zadnjih deset minuta. Tada se raspravljalo o tome da je jedan u saborskoj kantini rekao sabornicima Zdrevo drugovi. Sabornicima se to nikako nije svidjelo pa je taj dobio otkaz. Raspravljalo se dakle, je li taj čovijek uopće trebao dobiti otkaz?

Gosti ove emisije bili su Jure Radić, Bruno Langer i Zuhra. U ovoj temi Jure Radić je stalno jedno te isto ponavljao. Jure Radić je odgovorio da nije pristojno da te konobar u restoranu pozdravi sa Zdravo druže. Nakon što bi izrazili ostala dvojica svoje mišljenje, ovaj se opet javi: ja se slažem sa svime, ali ipak mislim da nije pristojno da konobar pozdravi i poznanika sa Zdravo druže. Minuta prošla i ponovo došao red na Juru ..., ali ipak mislim da nije primjereno... Dakle Jure je od gostiju bio najdosadniji, barem na ovoj temi.

Zuhra je sve što bi rekao ja bih se složio sa njim. I sa Langerom sam se isto u svemu osobno slagao sa svime izrečenim. Zuhra se svako toliko javio sa legendarnim izjavama kao što su U saborskoj kantini sabornici mogu naručiti šnicle veličine poklopca wc školjke za pet kuna, ili Naši sportaši su poznati u svijetu zato što su ostvarili dobre rezultate, a naši političari nisupoznati jer nisu ostvarili nikakve rezultate.

Langer je potpuno zasluženo pobijedio u ovoj emisiji. Za razliku od Zuhre vidi se da je povezan sa politikom. Govori su puno snažniji i argumentiraniji od Zuhrinih. Samim time i gledateljima zanimljiviji.

No u jednom trenutku u ovoj temi se spominjao Maslenički most. Jure Radić je rekao da se tim mostom on kao glavni arhitekta jako ponosi. Reakcija publike me ugodno iznenadila. Svi izraziše nezadovoljstvo. Svi znamo da je taj most često zatvaran zbog bure, a da stari nije bio tako često zatvaran. Pri samom planiranju, lokalni ovčar sa Ravnih kotara je upozorio projektante da ne valja mjesto za izgradnju. Tamo gdje je stajao stari most bura je puno slabija.

I na kraju je rekao, valjda da bi samoga sebe obranio da bura čisti svaku prljavštinu. Je'l to mislio i na Slovake u kamionu s kojim su visili na rubu nagdje na sredini mosta. Most je taj dan bio otvoren za sav promet. Gorska služba za spašavanje su ih na svu sreću spasili. Nadam se da sam krivo shvatio izjavu o smeću. Ali Jure me iznervirao, pa ipak možda na kraju i nije bio najdosadniji gost u emisiji.

Nema komentara: